Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 08, 2021 - Nis 09, 2021

"Şiddetsiz Erkeklik Atölyeleri El Kitabı” Online Erişime Açıldı

Özyeğin Üniversitesi ve Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi (EEİİ) tarafından hazırlanan “Şiddetsiz Erkeklik Atölyeleri El Kitabı”nın çevrimiçi tanıtım toplantısı 30 Ocak 2021’de gerçekleştirildi.   

Zoom üzerinden gerçekleştirilen ve EEİİ’nin YouTube kanalından da canlı olarak yayınlanan tanıtım toplantısı toplam 700’ün üzerinde dinleyici tarafından takip edildi. Toplantının kaydı şu ana dek 200’den fazla kez görüntülendi. Toplantının kaydına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=VByv8LJO59E

“Şiddetsiz Erkeklik Atölyeleri El Kitabı”nın PDF kopyasına projenin web sitesi üzerinden ücretsiz olarak erişilebilmektedir:

http://siddetsizerkeklik.com/ 

El kitabı tanıtım toplantısını takiben iki gün içinde site üzerinden 500’den fazla kez indirildi. Ayrıca yaklaşık 500 adet basılı kopya talebi iletildi.    

Web sitesinde ayrıca oluşturduğumuz sosyal ağ platformuna da erişilebilmektedir. Bu platformun amacı, el kitabını kullananların deneyimlerini paylaşabilmelerini ve erkeklik ile şiddet konularıyla genel olarak ilgilenenlerin de bilgi edinebilmelerini ve etkileşim içinde olabilmelerini sağlamaktır. 

“Şiddetsiz Erkeklik Atölyeleri El Kitabı” İsveç İstanbul Başkonsolosluğu desteğiyle Nisan 2020– Ocak 2021 tarihleri arasında yürütülen proje kapsamında hazırlandı. Projenin temel amacı erkeklerin cinsiyet temelli şiddetle mücadeleye katılımını artırma çabalarına katkıda bulunmaktır. El kitabı bu amaç doğrultusunda düzenlenecek şiddetsiz erkeklik odaklı atölyelerin tasarlanması için rehber niteliğindedir.     

El Kitabı eleştirel bir perspektiften erkeklik ve şiddetle ilgili temel kavram ve tartışmalara değinmekte, atölye tasarlamaya dair pratik konuları ele almakta, bu atölyelerde kullanılabilecek uygulama örnekleri sunmakta ve dünyadan iyi örneklere yer vermektedir. El Kitabında mültecilerin, engeli olanların ve LGBTİ+’ların şiddet ve ayrımcılık deneyimlerinin kapsanmasına özen gösterilmiştir.    

El Kitabı konuyla ilgili genel bilgi sahibi olmak isteyenlerle şiddetsiz erkeklik odaklı atölye tasarlamak isteyen kurum ve kişilerin kullanımına açıktır.